Яйца от свободно отглеждани кокошки. Органичните яйца са с високо съдържание

...
Яйца от свободно отглеждани кокошки. Органичните яйца са с високо съдържание
Коментари Харесай

7 суперхрани, на които да наблегнем, докато сме бременни

Яйца от свободно отглеждани кокошки.  Органичните яйца са с високо наличие на протеини (подпомагат здравословния напредък на тъканите и тялото), омега-3 мастни киселини и холин (за здрави мускули и функционалност на нервната система).

Авокадо.  Авокадото е богато на положителни мазнини, които подкрепят оптималното мозъчно развиване на бебето. Освен това оказват помощ при депресивните положения и наизуст при бъдещите майки. Авокадото също по този начин е богато на калий (полезно за отбягване на мускулните крампи) и на фибри (значително усъвършенстват храносмилането).



Орехи.  Орехите са с доста високо наличие на есенциални мастни киселини, извънредно потребни за мозъка. Богати са на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. Също по този начин са богати на витамин Е, което е потребно и за бъдещите бащи – оказва помощ за възстановяване качеството на спермения материал, когато се опитваме да заченем. 

Тиквени семки.  Тиквените семки са богати на желязо (полезно за кръвта), на магнезий (полезно за нервната система), на цинк (важен за имунната система), на есенциални мастни киселини.

Дива сьомга.  Много добър източник на протеини, калций, богата на антиоксиданти и есенциални мастни киселини – за положителното мозъчно развиване.



Бобови култури.  Бобовите култури са доста добър, фибри (чудесно против запек), фолиева киселина, желязо.

Спанак.  Спанакът е скъп източник на желязо и фолиева киселина. Както и останалите зеленолистни, е добре да бъде включван по-често в ни.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР